Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετανάστης ή μόνιμος κάτοικος;


 Πρόσφατα ο Διορισμένος Κυβερνήτης της χώρας μας ,από το βήμα της διεθνής έκθεσης της Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες για το μεταναστευτικό ζήτημα καθώς επίσης και το Τουρκικό ζήτημα. 




Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθορίζεται σε είκοσι επτά (27) και σε εκατό (100), αντιστοίχως


Προσλήψεις 250 συνοριοφυλάκων


Για άλλη μία φορά ο Διορισμένος Πρωθυπουργός της χώρας μας δεν είναι σωστά ενημερωμένος με αποτέλεσμα να αναγγέλλει δημόσια ψευδείς πληροφορίες στους Έλληνες πολίτες.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει κατά 80 χιλιόμετρα τον φράκτη του Έβρου έχει κατατεθεί στην ευρωπαϊκή ένωση σχετικό αίτημα ώστε να χρησιμοποιηθούν κοινοτικά κονδύλια για το συγκεκριμένο έργο, όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται αρνητική στην ικανοποίηση του αιτήματος. Ωστόσο η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στο έργο της επέκτασης ακόμη και χωρίς την οικονομική συνδρομή της Ε.Ε., χρησιμοποιώντας εθνικά κονδύλια.

Για να δούμε όμως για ποιους λόγους κάποιος διανύει χιλιόμετρα για να έρθει στην πατρίδα μας και να ζητήσει άσυλο ,τι του καλύπτει το Ελληνικό κράτος:

1. Την ομαλή μετάβαση από το καθεστώς προστασίας στην είσοδο στην κοινωνία υποδοχής, μέσω προγραμμάτων που στηρίζουν την επιτυχή και γρήγορη ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία.

2. Την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αδειοδότησή τους.

3. Την επαναφορά τους σε καθεστώς νομιμότητας.

4. Την εξασφάλιση της χωρίς διακρίσεις πρόσβασής τους στην υγεία, την ασφάλιση, την εργασία και την  εκπαίδευση.

5. Την βελτίωση των παρεχόμενων προς αυτούς υπηρεσιών καθώς και στη διασφάλιση της συμμετοχής τους στα κοινά.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για να μπορέσει να εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω στους νέους κατοίκους της χώρας μας έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες και συνεργασίες:

1. Την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

2. Τη διαπολιτισμική μεσολάβηση.

3. Τη μη τυπική εκπαίδευση, όπως μαθήματα ελληνικών.

4. Τον διαθρησκευτικό διάλογο.

5. Τη διευκόλυνση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

6. Τη χαρτογράφηση του εκπαιδευτικού υπόβαθρου, της εργασιακής εμπειρίας και του επαγγελματικού προφίλ.

7. Την πρώιμη ένταξη των δικαιούχων διεθνούς προστασίας.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης συνεργάζεται με:

  • Υπουργεία.
  • Φορείς Τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμοι, αναπτυξιακές εταιρείες ΟΤΑ).
  • Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς (Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ένταξη, Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη Μετανάστευση, Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών, Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού).
  • Διεθνείς οργανισμούς (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Διεθνής Οργανισμός Διακυβερνητικών Διαβουλεύσεων για τη Μετανάστευση, Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, Συμβούλιο της Ευρώπης).
  • Φορείς της κοινωνίας των πολιτών (Μεταναστευτικές και Προσφυγικές Κοινότητες)
  • Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων των Δήμων της χώρας.
  • Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μετανάστευσης και της κοινωνικής ένταξης μεταναστών και προσφύγων.
Βέβαια θα πρέπει να γνωρίζουμε με ποιους τρόπους κάποιος που εισέρχεται στην χώρα μας εντάσσεται στην κοινωνία μας  με διαδικασίες εξπρές.
Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε   εδώ  


Ουσιαστικά το παραπάνω υπουργείο και οι συνεργάτες του εκτελούν ένα αγώνα δρόμου ώστε να φιλοξενηθούν περισσότεροι μετανάστες γιατί απλά τα κέρδη .........είναι πολλά. Οι  Μ.Κ.Ο. που ασχολούντο με το μεταναστευτικό έχουν τον πρώτο λόγο.
Αυτό είναι το πρόγραμμα που εκπόνησε το υπουργείο μετανάστευσης : 

Fact Sheet Προγράμματος ESTIA 2021



Μετά απορούμε για ποιους λόγους τα νοίκια σε ολόκληρη την επικράτεια έχουν πάει στα ύψη με αποτέλεσμα οι πραγματικοί κάτοικοι του τόπου να μην βρίσκουν σπίτι για να στεγάσουν την οικογένεια τους και φυσικά ούτε τα παιδιά μας  να μπορούν να ξεκινήσουν την ζωή τους μετά την ενηλικίωση τους. Διότι τα σπίτια είναι δυσεύρετα και τα νοίκια απλησίαστα. 


Είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι κυβερνόντες δεν δίνουν κίνητρα στα νέα ζευγάρια να φτιάξουν οικογένεια;  
Γιατί τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό;
Τελικά όλα αυτά που οδηγούν;  
Μήπως πρέπει να γίνει αλλαγή του πληθυσμού της Ελλάδας;

Ποιος ωφελείτε τελικά από όλο αυτό; 
 


ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΛΕΑΓΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

https://kleagenis.blogspot.com/

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ: