Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

<< Χαστούκι >> της Δικαιοσύνης ......σε νόμο του Κράτους.


 

Οριστικό μπλόκο στα funds. Δεν έχουν νομιμοποίηση.
Μετά από σειρά ΔΕΚΤΩΝ δικαστικών αποφάσεων από πολλά δικαστήρια της χώρας, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, έφθασε και η ώρα του ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ,με μια ιστορική του υπ' αριθμ. 822/22 απόφαση, να αποφανθεί ότι τα τραπεζικά funds δεν νομιμοποιούνται να παρίστανται στα δικαστήρια , δεν μπορούν να επιβάλουν κατασχέσεις, να διενεργούν πλειστηριασμούς επί ακινήτων δανειοληπτών και γενικά να προβαίνουν σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.
Είναι μία απόφαση σταθμός στην Ελλάδα που βάζει φραγμό στις παράνομες, αδιαφανείς, παράτυπες και ασφυκτικές μεθοδεύσεις των funds που επιχειρούν ανεξέλεγκτα και παρά τον νόμο επί σειρά ετών εις βάρος της περιουσίας των Ελλήνων.
Επίσης η απόφαση αυτή ανοίγει μία συζήτηση για αποκατάσταση των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση και καταβολή αποζημιώσεων ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις που έχουν ήδη εκποιηθεί δια πλειστηριασμού ακίνητα, ενώ παράλληλα εκκρεμούν ένδικα μέσα των δανειοληπτών κατά πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης χωρίς να έχουν ακόμα εκδικασθεί οι υποθέσεις αυτές.
Η στροφή αυτή της νομολογίας με την ανωτέρω αμετάκλητη απόφαση του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ αλλάζει τις ισορροπίες των μερών και πλέον στις διαπραγματεύσεις των δανειοληπτών με τα FUNDS, η θέση των δανειοληπτών αναβαθμίζεται ραγδαία.
Είναι μία απόφαση με πολλές αναγνώσεις...
Το σημαντικό είναι ότι δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αλλά δημιουργεί μια παγιωμένη πλέον θέση της νομολογίας , εφόσον έρχεται μετά από μια σειρά άλλων αποφάσεων, ήδη από το 2018 τουλάχιστον, όταν πρωτοξεκίνησαν τα funds να εμφανίζονται στα δικαστήρια επικαλούμενα αόριστες και αδιαφανείς διαδικασίες τιτλοποιήσεις.
Από τότε είχαν ξεκίνησει , διστακτικά αρχικά, οι Δικαστές να βγάζουν θετικές για τους δανειολήπτες αποφάσεις κρίνοντας ότι δεν αποδεικνύουν την νομιμοποίηση τους τα funds.
Τώρα πλέον , με σωστή πάντα νομική τεκμηρίωση , είναι σχεδόν βέβαιη η δικαίωση του δανειολήπτη.
Κωνσταντίνα Π. Λεκκάκου
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο
ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΡΙΑ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΓΔΙΧ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
DPO EXECUTIVE (Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων) – GDPR, ISO/IEC 17024

Για να δούμε πως φτάσαμε εδώ και επιτέλους η δικαιοσύνη μίλησε υπέρ του Έλληνα πολίτη.

Στις 27.05.2016 ψηφίστηκε από την Ελληνική βουλή ο νόμος 4389 ο οποίος δεσμεύει την περιουσία δημόσια και ιδιωτική των Ελλήνων πολιτών για 99 ολόκληρα χρόνια.


Στο κεφάλαιο Ε' στο Άρθρο 70 του νόμου, δίνετε η δυνατότητα σύστασης εταιριών

Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις

Ουσιαστικά ανοίγει η πόρτα σε ιδιωτικές εταιρίες να έχουν το δικαίωμα να αναλαμβάνουν ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ δανειολήπτη και τράπεζας. Φυσικά με το αζημίωτο αφού οι τράπεζες τα μεταπωλούν σε αυτές με κάτω από το 10% της αξίας του δανείου. Εδώ εκτελείτε ένα μεγάλο άδικο κατά των Ελλήνων πολιτών από τις κυβερνήσεις σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων.

Μετά από πολλές δικαστικές μάχες που έδωσαν οι Έλληνες πολίτες για να σώσουν τις περιουσίες τους από τα αρπακτικά (εισπρακτικές εταιρίες) δικαιώνονται μετά από την απόφαση (χαστούκι) της ανώτατης δικαστικής εξουσίας ,τον Άρειο Πάγο.
Η απόφαση αυτή πλέον προστατεύει τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών καθώς επίσης όσοι έχουν χάσει τις περιουσίες τους τους ανοίγει πόρτα να τις διεκδικήσουν πάλι.

Είμαστε πλέον θεατές σε γεγονότα που διαδραματίζονται στην χώρα μας στα οποία είναι πρωταγωνιστές οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες ,οι οποίοι δεν παραδίδονται και δίνουν μάχες καθημερινά αναδεικνύοντας το άδικο που εκτελείτε εις βάρος τους. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση ήρθε μία τεράστια βοήθεια από την ίδια την Δικαιοσύνη.

Οι μάχες δεν κερδίζονται από τους καναπέδες. Ας είναι αυτό το γεγονός η αρχή ώστε οι Έλληνες νόμιμα και νομικά να ξαναπάρουν τα δίκαια και τα δικά τους πίσω.  



ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΚΛΕΑΓΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

https://kleagenis.blogspot.com/

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ: