Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαμηλές πληρότητες σε ξενοδοχεία και καταλύματα των Χανίων



 Φόβος ακυρώσεων λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Τα χαμηλά ποσοστά πληρότητας σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα των Χανίων χαρακτηρίζουν τον φετινό Δεκαπενταύγουστο.
Την ίδια στιγμή, οι επιχειρηματίες του τουρισμού βλέπουν με προβληματισμό την αύξηση των κρουσμάτων του covid-19, ανησυχώντας ότι μπορεί να ακυρώσουν τις όποιες προσδοκίες υπήρχαν για επέκταση της τουριστικής σεζόν τους φθινοπωρινούς μήνες, ώστε να καλυφθεί μέρος των απωλειών της φετινής περιόδου.

ΜΙΚΡΗ ΚΙΝΗΣΗ
«Ασφαλείς εκτιμήσεις για την πληρότητα τον Αύγουστο μπορούμε να κάνουμε στο τέλος του μήνα, όταν θα ανακοινώσει η Fraport τα αποτελέσματα των αφίξεων στο “Δασκαλογιάννης”», σχολίασε, μιλώντας στα “Χ.ν.” ο γραμματέας Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων Κυριάκος Παπαδάκης.
Πάντως, τα στοιχεία του Ιουλίου, σύμφωνα με τα οποία η μείωση των επιβατών από πτήσεις του εξωτερικού άγγιξε το 82%, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
«Φαίνεται ότι πάει κάπως καλύτερα ο Αύγουστος αλλά είναι δύσκολο να κάνουμε κάποια εκτίμηση αν δεν δούμε τα πραγματικά νούμερα», σημείωσε ο κ. Παπαδάκης. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι αρκετοί επιχειρηματίες και ξενοδόχοι αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα καταστήματα και τις μονάδες τους αντίστοιχα ή άνοιξαν μόνο τον Αύγουστο εκτιμώντας ότι το κόστος λειτουργίας είναι δυσανάλογα μεγάλο αν δεν υπάρχει ικανοποιητική κίνηση.
Παράλληλα ο εσωτερικός τουρισμός δεν φαίνεται ικανός να καλύψει τις μεγάλες απώλειες που προκάλεσε η κάθετη πτώση των αφίξεων από το εξωτερικό. «Υπάρχει εσωτερικός τουρισμός όμως αυτός δεν επηρεάζει σημαντικά τη συνολική κίνηση που καθορίζεται κυρίως από τους επισκέπτες από το εξωτερικό», εξήγησε ο κ. Παπαδάκης, ενώ ερωτηθείς αν από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα το πρόσημο είναι τελικά θετικό ως προς το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς εν μέσω πανδημίας απάντησε: «Η σεζόν θα κριθεί συνολικά μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου. Εμάς, πάντως, η δουλειά και οι επενδύσεις μας είναι για να είμαστε ανοιχτά. Έτσι θα στηριχθεί και ο κόσμος που εργάζεται στον τουρισμό κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα. Προφανώς, λοιπόν, έπρεπε να υπάρχει σεζόν και θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει σεζόν. Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι η καλύτερη εναλλακτική μας είναι να έχουμε 90% ανεργία στην Κρήτη».

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ
«Η πληρότητα στα καταλύματα τον Δεκαπενταύγουστο κυμαίνεται γύρω στο 50-60%», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων Γιάννης Κουκουράκης επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση η χρονιά δεν εξελίσσεται ικανοποιητικά.
Στην ερώτησή μας πως κρίνει εκ του αποτελέσματος το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς ο κ. Κουκουράκης υπογράμμισε ότι κανείς δεν περίμενε την αρνητική τροπή που πήραν τα πράγματα και ότι υπήρχαν προσδοκίες για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. «Τώρα, όμως, μας ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και μήπως γίνει κάποιο πισωγύρισμα και πάμε ξανά σε καραντίνα», σχολίασε.

http://www.haniotika-nea.gr/chamiles-plirotites/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

12.0 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρισκόμαστε σε έναν χώρο που είναι η καθέδρα των Θεών και για μας τους ανθρώπους θείο δώρο με τον Απολλώνιο Ήλιο να λάμπει εδώ.
Με τον Ποσειδώνα να έχει μεγαλουργήσει με το υδάτινο στοιχείο που περιβάλλει τις τεράστιες ακτογραμμές μας. Πραγματικά όλοι οι άνθρωποι στον υπόλοιπο πλανήτη γαία, έχουν όνειρο να επισκεφτούν την Ελλάδα.

12.1. Έχουν προγραμματιστεί ιλιγγιώδεις επενδύσεις για χειμερινό και θερινό τουρισμό.
12.2. Θα δοθεί η ευκαιρία στον καθένα που θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα να το πραγματώσει.
12.3. Αυτό σημαίνει τεράστιες υποδομές, ένα τεράστιο δαιδαλώδες οδικό δίκτυο στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Ελλάδα με μεγάλους αυτοκινητόδρομους, με συνδέσεις μεταξύ τους, με παράλληλη σύνδεση αυτών με αμαξοστοιχίες υψηλών ταχυτήτων και μεγίστης ασφάλειας καθώς και με άμεση σύνδεση των ανωτέρω με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.
12.4. Όλες οι πόλεις και οι κωμοπόλεις θα εξυπηρετούνται σε όλη την έκταση τους με άμεση πρόσβαση από οικολογικούς συρμούς πόλεων.
12.5. Στη χώρα της θάλασσας θα κατασκευαστούν τεράστιες μαρίνες, υπερσύγχρονες, για να δέχονται επισκέπτες από όλο τον πλανήτη και με επανδρωμένες τις γύρω περιοχές για τις αναγκαίες υποστηρικτικές υπηρεσίες.
12.6. Θα ανοιχθούν χιλιάδες παραδείσιες τοποθεσίες για φιλοξενία των επισκεπτών σε ορεινές και σε παραθαλάσσιες περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας, πάντοτε με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον.
12.7. Αυτές οι εγκαταστάσεις θα είναι ενταγμένες απόλυτα στο φυσικό περιβάλλον ούτως ώστε θα αποτελούν πρότυπα διαβίωσης των ανθρώπων, όπως αυτόνομες κατοικίες με οργάνωση κωμόπολης ή χωριού.
12.8. Όλες οι τοποθεσίες θα έχουν την καλύτερη επισκεψιμότητα και προσβασιμότητα με τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα, οδικά, αεροπορικά, ακτοπλοϊκά κλπ.
12.9. Θα προάγεται ο ελληνικός τρόπος διατροφής, που είναι ο καταλληλότερος και υγιεινότερος για τον άνθρωπο.
12.10. Ο κάθε επισκέπτης θα υπογράφει δήλωση δέσμευσης για την τήρηση των προϋποθέσεων και κανόνων που απαραίτητα πρέπει να τηρούνται με απόλυτη ακρίβεια καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στον Ελλαδικό χώρο, όπως τον απόλυτο σεβασμό του φυσικού Ελληνικού Περιβάλλοντος, την εναρμόνιση του στους νόμους της Πολιτείας καθώς και τον απόλυτο σεβασμό των δρώμενων από τους ιθαγενής αυτόχθονες Έλληνες επί ποινής αυστηρής τιμωρίας όπως η απέλαση του με απαγόρευση την επαν’ είσοδο του στην χώρα μας δια παντός. 
12.11. Θα προβάλλεται η διαβίωση του ανθρώπου σε ένα φυσικό καθαρά Ελληνικό περιβάλλον. Η υψηλοτάτη ποιότητα εξυπηρέτησης και προσφοράς προϊόντων που θα παρέχονται θα είναι το κίνητρο της ανταμοιβής του παραγόμενου έργου.
12.12. Ο τουρισμός θα είναι το μέσο επίδειξης και γνωστοποίησης της ταυτότητας της χώρας μας παγκοσμίως.
12.13. Θα γίνει παγκόσμια διαφήμιση μέσω του τουρισμού ότι η Ελλάς είναι παγκόσμια πολιτική, οικονομική, πολιτιστική δύναμη.

13.0 ΥΓΕΙΑ

Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.
Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.
13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.
13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.
13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.
13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.
13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.
13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.
13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα.
13.8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,
13.9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.
13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών.
Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.

https://www.e-synews.gr/wp/2019/01/24/programmatikes-diloseis-politikos-foreas-ellinon-syneleysis-e-sy/